Brand design kotak  atau label buat pelanggan anda ingat produk anda.

Design kotak dan label atau kita panggil “packaging”. Bukannya sesuatu yang main-main atau boleh pandang mudah je.

Terutamanya yang baru nak buat produk.

Perkara yang paling penting sekali sebenarnya.

1. Brand (Jenama) – Tak boleh dipandang remeh. Sebabnya sekali dah pilih nama brand tu, kita kena buat orang ingat dengan jenama tu. 


Contoh mudah:

 Company yang keluarkan MILO adalah nestle. Orang tau Nestle tapi orang lagi familiar dengan brand MILO. 

Nak minum air chocolate terus cakap nak minum milo. So nampak mcm mana sekarang Nestle naikan brand MILO sampai orang ingat.

Tapi tak cukup dengan brand saje kalau orang tak tengok rupa.

2. Packaging (kotak / label) – design kotak atau label penting untuk tonjol penampilan produk anda. Macam kita pakai baju cantik untuk jumpa marka kan. Hehehe

Macam tu lah MILO, kita boleh ingat dalam memori kita. MILO warna hijau. Ada lelaki tendang bola. 

Itu namanya identiti.

Identiti perlukan design kotak atau label.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s