Bagaimana branding buat perniagaan mereka dikenali? dan mampu bersaing dengan produk antarabangsa.

Branding dalam perniagaan adalah sangat penting dalam sesebuah perniagaan.

Bayangkan bagimana produk malaysia mampu bersaing dengan produk dari luar negara. 


Antara brand yang terkenal :

  1. BigApple  – bersaing dengan jenama besar seperti Dunkin donuts. Hebatkan Big Apple meletakkan berdiri sama tinggi dengan produk keluaran Amerika ini.
  2. Secret Recipes – produk familiar dengan penjualan cake.  Tapi bagaimana mereka mampu bertahan.? Selain dari kekuatan produk, penjenamaan produk membuatkan mereka berdiri gah seperti sekarang.
  3. Jakel – pembekal kain terbesar di Malaysia. Siapa yang  tak kenal dengan brand mereka. Saban tahun terutama hampir musim tertentu akan mengadakan sale besar-besaran. 

Bayangkan sekiranya mereka tidak mementikan Branding / penjenamaan mereka tidak akan mampu berada seperti sekarang.

Apa yang mereka buat sehingga branding mereka dikenali?

  1. Penjenamaan produk – ada brand sendiri untuk diketengahkan. Logo
  2. Presentatation – cara presentation produk yang menampakkan high value.  Seperti packaging design , design kotak , paper bag, label tag, bunting, dan iklan.
  3. Quality product – kualiti produk yang baik dihasilkan sebagai signature, supaya pelanggan mengenali produk mereka.

Jadi jangan pandang remeh kepada penjenamaan produk sekiranya anda ingin bersaing dengan brand diluar sana.

Bertindak atau anda ketinggalan.?

Advertisements

Design kotak sekali kos keluar sahaja

Buat design kotak pelaburan sekali untuk produk anda.

Printing kotak order 1000 dapat extra tu normal. Bila sale banyak habis cepat… yeahhh. Itu stigma untuk printing.

Design kotak dan label. Sekali anda bayar. Beberapa tahun akan datang pulak perlu perlaburan. Sebabnya? Untuk brand anda nampak frash atau lebih up to date.

So untung kan..


Kenapa nak fikir mahal atau murah sedangkan anda fikir ia satu pelaburan yang berbaloi untuk penjenamaan produk anda.

Kalau x ada branding? Tak ada kotak mampu kah produk anda dikenal beberapa tahun akan datang?

Tak perlu cakap beberapa tahun akan datang. 

Tanya.. mampu kah produk aku bersaing dengan produk yang kini berada dipasaran??

Siapa yang tak perlu buat design kotak dan label?

  1. Yang TAK ada produk sendiri.
  2. TAKNAK bersaing dengan produk yang ada dipasaran sekarang.
  3. Nak naikan sale tapi KEDEKUT nak buat pelaburan.
  4. Penjual kereta yang nak bungkus KERETA  (bukan kereta mainan) pada client

Ehh saya tak macam tu!!

Jadi…

Siapa yang patut buat packaging design kotak dan label?

  1. ADA produk sendiri
  2. BAKAL buat produk sendiri atau rebranding
  3. Bercita-cita nak produk dikenali dan disebut-sebut.
  4. Nak nampak produk nampak lebih premium.

Bersedia nak buat packaging design box dan label?

Hubungi kami 0133066001

Layari:

ladomaster.com

Design kotak mampu buat client anda menyerah.

Design kotak penting sangat ke?

Tak ada lah penting tapi kalau harga produk anda dah setanding dengan produk yang ada branding jadi client akan rasa x berbaloi nak beli produk anda.

Contoh : jual serbuk chocolate. Tak ada design atau label. Senang cite berbogel lah. Nak bersaing dengan produk MILO yang dah ada brand. Senang tak nak yakinkan pelanggan untuk beli produk kita?

Jujur cakap tak!!!!

So mcm mana nak bersaing! Jadi macam mereka!! Tapi bukannya tukar nama jadi MELO. Nanti x pasal kena sama.

Buat brand sendiri letak nama CHOCA contohnya. Buat packaging colour sendiri. Contohnya warna kuning. Haaa

So nak bersaing pun dah ada mood an..

Fikir fikirkan..

Nak kami tolong design? 

0133066001

Ladomaster.com

Brand design kotak  atau label buat pelanggan anda ingat produk anda.

Design kotak dan label atau kita panggil “packaging”. Bukannya sesuatu yang main-main atau boleh pandang mudah je.

Terutamanya yang baru nak buat produk.

Perkara yang paling penting sekali sebenarnya.

1. Brand (Jenama) – Tak boleh dipandang remeh. Sebabnya sekali dah pilih nama brand tu, kita kena buat orang ingat dengan jenama tu. 


Contoh mudah:

 Company yang keluarkan MILO adalah nestle. Orang tau Nestle tapi orang lagi familiar dengan brand MILO. 

Nak minum air chocolate terus cakap nak minum milo. So nampak mcm mana sekarang Nestle naikan brand MILO sampai orang ingat.

Tapi tak cukup dengan brand saje kalau orang tak tengok rupa.

2. Packaging (kotak / label) – design kotak atau label penting untuk tonjol penampilan produk anda. Macam kita pakai baju cantik untuk jumpa marka kan. Hehehe

Macam tu lah MILO, kita boleh ingat dalam memori kita. MILO warna hijau. Ada lelaki tendang bola. 

Itu namanya identiti.

Identiti perlukan design kotak atau label.